Vadas felsál II
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 1 kg marhafelsál
- 35 dkg sárgarépa és fehérrépa fele-fele arányban
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1 nagy pohár tejföl
- cukor
- 1 dl citrom
- 3 evőkanál olaj
- só
- őrölt fekete bors
- 2 db babérlevél
- 1 evőkanál ecet
- 1 evőkanál mustár
- 1 kiskanál kakukkfű
Elkészítés
A húst szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral és olajjal. Egy edénybe tesszük, lefedjük, 24 órára a hűtőszekrényben állni hagyjuk. Elősütjük egy nagy lábosban. Kiszedjük, félretesszük. Ugyan ebben az edényben a kis kockákra vágott hagymát megfonnyasztjuk, a kis karikákra vágott répát megpuhítjuk, kis cukrot szórunk rá, felengedjük csontlével vagy vízzel. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Babérlevelet beletesszük. Felforraljuk, beletesszük a húst, és reszelt citromhéjat, és megpároljuk. Ha a levét közben elfőtte, kevés vízzel pótoljuk. Ha megpuhult, a húst kivesszük, a levét tejfölös habarással sűrítjük. Mustárral, kevés cukorral, ecettel és citromlével ízesítjük, sűrűre forraljuk. Félretesszük, és mikor kihűlt, turmixoljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.